Julkalender: Att förbereda advent

Hej hallå alla sköna bloggläsare.
Jag har haft en liten paus. En liten tankeperiod. En omorganisering av alla mina texter och en uppfräschning, sammanslagning och allmän retuschering. Hustjugofyra har fått sig en egen domän, .se,  ja bor man med en datornörd de lux, ingår det liksom i paketet. För mina mest trogna läsarna har den gamla humoristiska bloggen fettvardag med i arkivet och alla kärlekar, korta som långa och en del dejter, kontaktannonser och annat som hör livet till har tillkommit och några inlägg om hjärtesorg och modfällda höstdagar. Det kan ju vara tämligen roligt att läsa så här i efterhand när jag vet vilken otroligt charmerande man jag tillslut hittade ända längst upp i Sveriges topp. Det skulle till en halvfinne för att få mitt hjärta att slå dubbla slag igen. Och även om livet sannerligen har gått upp och ner är jag nu kär som aldrig förr, förälskad i världens goaste karl.

 

Men det var inte honom jag ska skriva om idag. Idag är det 1a december och det är adventstider. Alla förbereder vi advent, så även jag. Precis som med trädgården har jag Carte Blanche i julpynt! Detta innebär att i veckan när mannen var i Polen tänkte jag se till att vårt hus förvandlades från grått höstrusk till tindrande julefröjd över en natt. För jag kom ju inte på det förrän dagen innan han skulle komma hem. Det kan tänkas att det blev lite sent innan fröken kom i säng!
För när jag håller på att trassla ut den ena ljusslingan och drar på mig ett par gummistövlar,  de stod närmast dörren, för att gå ut och hänga upp den, funkar den såklart inte! Troligtvis har sladden gått av eftersom jag klamrade fast den i fjol! Jag var väl antagligen lika sent ute då som i år. Resultatet blev därför att införskaffa ny slinga. Som jag inte har tid att hänga upp ordentligt och klamrar så fast även i år. Förhoppningsvis håller den. Julgransslingan med traditionella ljus är hel men jag inser att jag inte längre har något julgran på utsidan och forsythian får därför duga. När jag skuttar iväg till boden för att hämta förlängningssladden minns jag att jag ännu inte hunnit laga den då någon i hushållet råkade klippa av den med häcksaxen, strax före midsommar….
På insidan pimpas fönsterna med julstjärnor vars sladdar ser ut som fågelbo, för när skiten skulle ner var jag ju rätt trött på det….
När de väl lyser i fönsterna inser jag hur skitiga rutorna är. Släcker lamporna och drar täcket över huvudet. Det blir den 1a december i alla fall.

Välkomna tillbaka till hustjugofyra och häng med i Annas julpyssel!