Skinkproblem

Idag tänkte jag avhandla ett mycket viktigt ämne. Det kanske egentligen inte hör så hemskt mycket till själva bloggämnet ”att vara tjock”, alla flickor med jättelångt hår kan nog råka ut för detta men framför allt vi med lite mer svank, lite större springa mellan skinkorna och helt enkelt lite mer hud.
Alla mens våta dröm, ni vet den är bilden av en naken kvinna som står i duschen och löddrar in sig själv och vatten som rinner ner, gärna från ett fast munstycke…. Så är det inte!
När jag tvättar håret och sedan sköljer ur det, måste jag ha rejält tryck genom munstycket bara några centimeter från hårbotten annars får jag inte ur allt schampo. Jag har ganska tjockt hår. När jag sedan kommer till moment två, att skölja ur balsam, lossnar ganska mycket hår. Detta lösa hår fastnar sedan utefter kroppen i stora testar. Framför allt fastnar det mellan skinkorna! Det hänger sig gärna på de små fjun som alltid tycks finnas på baksidan av låren och de fastnar i knävecken. När jag är klar med huvudet måste jag således fortsätta att skölja av kroppen nedåt, på baksidan. Detta medför en inte alltför sexig pose för att skölja bort hår från svank och mellan skinkorna. Är det riktigt illa kan jag behöva sätta mig på huk och dra loss dessa hårstrån som är lite dryga halvmetern långa och otroligt sega. När jag då sitter där på huk brukar jag passa på att titta till tånaglarna, kaklet och även slänga ett öga i golvbrunnen, för det är inte ofta som jag är där nere, jag får ju passa på så att säga. För att återgå till ämnet, lösa hårstrån är nu borta från svank och från baken kvar är de på låren och i knävecken. Dessa är något lättare bara sära lite på benen och spola. Det man kan sammanfatta det hela med är att kvinnan som mannen drömmer om har antingen inget hår, kanske är hon cancerpatient, eller så tvättar hon aldrig håret! Tack gode gud att jag är frisk, tjock och bor ensam!

spagettitrassel

Idag är det måndag. Jag skulle tränat idag. Dottern har precis lagt sig. Ok, jag skulle i princip kunna träna lite här hemma. Men nu har jag nyss ätit. Så jag får vänta lite med det. Sen är det Lykke på tv kl 21, det vill jag absolut inte missa, för den serien är himla bra. Två timmar dit. Smälta maten en halvtimme i alla fall. Måste hänga upp tvätten sen, och ta alla kläder som ligger i sovrummet och i badrummen. Ja, jag har två stora badrum och av nån underlig anledning hamnar det smutsiga kläder i båda, jag kan inte för mitt liv förstå vem det är som springer in dit och slänger mina smutsiga kläder där på golvet? Jag har väldigt mycket osorterad ren tvätt i tvättstugan också, räkans det som träning? för det tar ganska lång stund att sortera upp allt. Frågan är om jag hinner träna om jag bestämmer mig för att ta tag i tvätteriet? Fast då är jag ju i alla fall huslig och duktig. Är man duktig får man belöning, eller hur? Yeah, you know what i mean!!

Var riktigt huslig och gjorte spagetti och köttfärsås till middag. Klassiskt och enkelt. Jag fick frågan “gör du sån riktig?” Vadå riktig? Kan man göra oriktig köttfärssås? Och vad är egentligen en riktig köttfärsås? Jo, en riktig – det är sån jag gör, där man hackar lök, fräser allt från scratch.. motsatsen är burk. Jag kan inte det där med halvfabrikat. För en tid sedan, jag var ensam hemma, jag orkade inte göra mat. En vän till mig gör ofta lasagne, ni vet sån fryst som man bara ställer in i ugnen. Sån köpte jag. Läste lite snabbt på baksidan. Nagga plasten, 9 minuter i micron, ok funkar ju.. läste lite på andra sidan 30 minuter i ugnen, måste bli godare i ugnen?! så jag naggade plasten och slängde in den i ugnen!! Det blev inte bra! Plast smälter i ugnen… Jag kan inte laga halvfabrikat!

Idag när jag lagade min spagetti tänkte jag faktiskt att jag skulle vara lite snålare på fettet, så jag la in i något smör i grytan efter att jag hällt av pastan. Det blev inte heller bra. När vi var klara med ätandet och jag skulle portionera upp mina matlådor, 4 stycken!! Jajamensan, storkok va det här! Ja då satt ju alltihop i en enda stor klump. Men allting har ju en lösning, jag tog fram saxen och klippte 4 lagom stora bitar. Jag vet inte hur bra det blir att micra det senare i höst, men det tänkte jag inte på just nu… Om inte annat så får jag inte i mig så många kalorier den dagen!

Brandmän

Oj, vad det är svårt att hinna med allting nu när jobbet och vardagslivet har börjat igen. Nu kan jag inte längre gå ute i trädgården och rensa ogräs och komma på underfundiga formuleringar till min lilla fettblogg. Kors det där lät bra eller hur? Som om jag rensar så himla mycket ogräs!!
Nåväl, det händer ju trots allt en hel del roliga incidenter i mitt vardagsliv också. Som häromdagen då jag tog en promenad/joggingtur. Jag hade kört ner min bil till vårt lager (där jag arbetar) för det hade blivit en vattenläcka i den, den behövde komma in under tak. Ja, det är väl egentligen en helt annan historia, så jag hoppar vidare till min promenad hem. Jag gick fort och tänkt att jag skulle jogga lite försiktigt. Tills jag såg brandstationen och där var brandmännen igång med att tvätta av en av brandbilarna. Usch tänkte jag de kommer ju att titta på mig, de som är så vältränade och är ute och springer jämt. Springer Göteborgsvarvet gör en del av dem, det kan du ju aldrig mäta dig med! Springa Göteborgsvarvet, usch det är verkligen jättelångt! Undra hur fort det går att springa. Undra hur länge man behöver träna innan man orkar springa ett Göteborgsvarv? Det är ju rätt coolt att springa i Göteborg. Göteborg är en himla fin stad. Haga. Så himla mysigt i Haga. Jag var där med mamma en gång och köpt en vinteroverall till min dotter. Det finns ett fik i Haga, som har gigantiska kanelbullar. De är verkligen jättestora. De är jättegoda också. Jag tror faktiskt att senast jag var där och gick förbi såg jag nog såna gigantiska maränger också. Undra hur de får dem att vara spröda hela vägen in i mitten, eller det kanske de inte är? Får fråga min väninna som är en jäkel på att baka. Ni skull smakat hennes chokladtårta hon hade gjort till dessert när jag var där på tjejkväll. Helt underbar alltså. Hon är verkligen helt fantastisk på att baka tårtor.
Ja, sen var jag hemma och inte så mycket joggande blev det inte. Min hjärna har då alla sätt att tänka bort mig från verkligheten…

Jag älskar skor

Jag älskar skor! Säkert som alla andra kvinnor också gör. Jag älskar skor. Speciellt de där med superhög klack, vackert formad sko. Med den lilla svarta tippen på klacken, det känns som om kvinnan i fråga svävar fram. För att inte tala om lutningen, höga klackar gör att formen på foten får en fantastisk form. Jag älskar skor! Och tådelen, näpet fint rundad som om där inte fanns några tår i skon. Läckert prydda med pärlor, rosetter, stenar eller band. De är så vackra! kvinnorna i sina högt klackade skor är vackra. Jag älskar skor!

Jag vill vara en vacker kvinna! Jag vill vara sådär tjusig som alla kvinnor i staden är, där de flyter fram på sina högt klackade skor. jag vill få sådär snygga långa ben som de har i sina högt klackade skor.
Så jag fick ett par vackra, så otroligt vackra, röda skor i present. Med helt fantastiskt höga klackar. Med en vacker röd rosett på tån. Så fantastiskt snygga ben jag skulle få!

Jag kan inte gå i dem! Jag kan knappt stå i dem. Jag kan knappt hålla balansen i dem. FÖRSTÅR NI HUR HÖGT DET ÄR???
För det första så gör det så ont i tårna så jag tror jag dör! Klackarna är så höga så all kroppstyngd hamnar ju på mina tår! För det andra är de så höga så man borde ha säkerhetssele. Det är ju stor risk att man trillar ner! För det tredje är det helt omöjligt att gå i. Tina Turner vet vi alla hur hon går, hon går snyggt i jämförelse med mig. Jag får hålla mig i en dörrpost, där jag står i mina fantastiska skor. Jag älskar skor!

red-pump
Den här bilden blev jag tvungen att låna från bloggfamiljen.se Då min kamera lite passande gått sönder. Hoppas att det inte gjorde nåt!

Helstekt oxfilé

Jag kom att tänka på en sak när jag skrev inlägget om att jag var en ko, och att det var därför jag aldrig blir brun. Jag blir ju brun om jag solar jävligt länge. (pardon my french) och om man steker en bit oxfilé, så går ju det väldigt, väldigt fort om man bara steker en liten bit. Tänk er en fin tunn skiva som man lägger i pannan med lite smör, det går ju på bara några minuter. Tar man däremot en ganska stor hel oxfilé, tar ju det ganska lång stund om man ska bryna den till en sjyst färg. Summa summarum. Liten bit- kort stund, stor bit- lång stund. Och.. jag får ju lov att erkänna att jag är en stor filé, så det är ju ganska självklart att det tar lång tid att bryna.