Hustjugofyra goes Annasvettas

Inom kort kommer denna blogg att flyttas.  Den nya adressen kommer att vara www.annasvettas.se

Den sidan finns redan, och ser precis likadan ut som denna sida! Ja, vips så fixade ju min IT-guru till make någon slags spegling/pekning, ja nåt fix och rix i etern.
Det finns såklart ett skäl till detta, men det kommer vi till. Hustjugofyra kommer absolut att finnas kvar, om än i en annorlunda form och med annan verksamhet. Mer om detta senare. Wow, coolt med en rejäl cliffhanger eller hur?
Annasvettas, har jag kommit fram till passar ännu bättre för framtida texter. Den sidan kommer att innehålla tre spår. Det  som jag hittills har behandlat ganska ofta, träningen och mina idrottsliga prestationer, misslyckanden och mål. Men sedan kommer jag även att skriva lite mer om mitt intresse trädgården. Den har fått ganska lite plats i dagsläget, men här kommer det att komma mera. Till våren kommer jag bla att odla med Bokashi.  Eller odla med är kanske fel att säga, men gödsla med! Gud vet hur det ska gå, men  jag läser en hel del om detta just nu.  Och så hoppas jag att jag ska hinna bygga klart mina drivbänkar…. Vintern är lång!

Sist men inte minst så kommer den nya bloggadressen innehålla en del svettiga inlägg om politik. Mina egna tankar, funderingar, åsikter blandat med de beslut som tas i den lilla lokala avdelningen jag är med i, den nämnd jag tar plats i, på kommunnivå , i Sverige och världen i stort. Från det lokala till det globala.  2018 är det val i Sverige och vi behöver ett nytt ledarskap!
Heja Annie Lööf och resten av oss i Centerpartiet.

Gräva, gräva och gräva! Och blanda lite betong!

Trädgårdsarbete ger verkligen bra armträning. Helt ofrivilligt på något vis. Jag tänker liksom inte på hur mycket jag tar i.

Här sitter jag och eftersvettas. Jag har varit ute i trädgården hela dagen. Verkligen hela dagen. Efter frukosten i morse gav jag mig ut och började plantera nya blommor i min nya rabatt. (bilder kommer, jag kom bara inte för mig att ta några idag – och nu är det ju mörkt)
Sedan har jag nog även grävt ner 50 lökar. Liljor, pioner, allium, anemoner och höstanemoner, dahlior och ja.. jag minns knappt alla. Men det har nog blivit ett par hundar benböj idag, rent krasst. Dagens största projekt var att börja gräva ut för plintsättning till det nya planket/staketet/ingången till trädgården. Som visade sig omöjligt då där jag ville ha mina stolpar var en liten gjuten betongklack på kantstenen. Så jag har fått gräva runt den där klacken och sedan borrat lite hål, dels för stolpsko men också för armering. Det var ett fasligt borrande. Sedan har jag blandat betong. Nu snackar vi armträning!
En tur till Ica och veckohandling, menyn är satt för veckan och  en god middag på lite olika sorters lax, grönsaker och lite quinoa som lev himla god.

Jag prenumererar sedan en tid tillbaka på Aktiv träning, en tidning som kom häromdagen. Väldigt intressanta inslag om träning och idag om löpträning.
Jag blev så sugen så jag gick in i mitt yttepyttelilla träningsrum och körde ett styrkepass på 40min. Svetten flödar och här sitter jag nu. Lördagskväll halv tio.

Dags för duschen och sedan ska jag nog festa loss på några nyinköpte nötter.

Bland plintar, påskliljor och löparskor

Det har varit en hektisk period. Mycket jobbande, petande i trädgården och framför allt en hel del träning. Jag har hunnit fylla år, firat detta och tagit ett kliv mot min stora dröm att genomföra en svensk klassiker, nämligen tjejklassikern. Idén har jag haft ett tag. Jag ska nämligen cykla tjejvättern. Det har varit bestämt ett tag. Jag har därför gått och spånat lite på om jag inte skulle testa på alla fyra grenarna i år redan. Nagga lite i kanten liksom.

Det är såklart med skräckblandad förtjusning, men tjejklassikern är inte så lång. De tuffaste blir definitiv de 3 milen på skidor.
Jag ska försöka skriva lite mer intensivt nu framöver. Berätta hur det går och sådär.

Såhär långt i år har jag konstaterat att jag känner mig stark på cykeln. Jag har nu tappat så många kilon och magfett, rent ut sagt att jag har börjat att vrida tillbaka mitt styra. Ja, nedåt, framåt. Jag har tidigare, förra säsongen vridet upp det för att få en lite mer behagligare sittposition, lite lättare för armarna och ja, mer plats för magen. Men som sagt, i år har jag konstaterat att jag kan till och med ligga ner i bocken och trampa utan bekymmer. så hej vad det går!
Igår gjorde jag en runda som kändes riktigt bra, då fipplade jag till min runkeeper så den mätte bara ner till byn där jag hämtade upp brorsonen, som skulle med ut. Han är min hare och mitt största mål att hänga på. Shit vad han är stark uppför. Sjuk kondis.

Jag har också kommit igång bra med löpningen, det går fortare och fortare varje gång jag är ute. Idag har det dock enbart stått grävning på dagordningen. Vi har hjälp pappa att gräva ner plintar till hans nya vedhus (pappa är lite krasslig, och har inte orkat, så nu klev barnen in och hjälpte till). Vi fortsatte sedan i vår trädgård och grävde och byggde lite och jag avslutade dagen i ensam majestät med att skruva klart min nya odlingslåda, fördela ut matjord klart över gräsmattans många hålor och så gräs.
Det är också träning tänker jag.

Här hade jag tänkt lite snygga bilder, men min dator funkar ju aldrig som jag vill… Skit IT som alltid krånglar och jag skyller på min man, som ju är en IT-guru men alltid fuckar upp mina grejer här hemma… och han ska till Oslo i veckan, då kommer det garanterat inte att fungera alls.

Puss!