Från portar via pingisbollar till jämställdhet.

Två dagar har jag spenderat i mysbyxor. Jag har suttit vid mitt matbord mitt i vardagsrummet och arbetat. jag har valt att stanna hemma då min mage och jag inte riktigt har varit överens. Inte sjuk, men då möjligheten finns att arbeta hemifrån är det sådana här dagar en ren befrielse. Även för mina kollegor kan jag lova.

Det har varit hektiska dagar. Speciellt idag. Karmar som varit för långa, gejdrar som varit påkörda och sneda. Lastbil som inte kunnat lossa och gods som inte kommit fram, gods som inte blivit hämtat och min maskin tvätt som jag satte igång i morse före frukosten ligger fortfarande kl 21.30 i maskinen. För när klockan slog 16.30 flippade jag bara sidor. Från jobbet till pingisklubben. Jag måste ordna upp hemsidan, måste få styr på facebooksidan. Måste skriva protokollet, måste skriva ett infohäfte. Jag var tvungen att baka, för i morgon är det min tur att ha fikat på kören. Var därför tvungen att åka och handla samtidigt som jag hämtade dottern som lekte hos en kompis. Måste läsa med henne också! Mannen är dessutom inte hemma i afton utan i Göteborg på nåt… nej, jag vet inte ens vad han gör i Göteborg! Han messade att de just ätit middag och att han hade trevligt. Jag antar att det är något med jobbet, för om det vore med en älskarinna hade han nog inte talat om att de haft trevligt, det brukar komma först i efterhand! Äh skojar bara. Det är något med jobbet för grannen tillika kollegan är också med. Eftersom han nu inte är hemma var jag ju tvungen att laga middag också. Det är i vanliga fall hans uppgift här hemma just nu. För jag läser ju också. Statsvetenskap på halvtid.
När jag efter middagen står och fyller diskmaskinen tänker jag att vad duktig han är som faktiskt gör det, nästan varje dag. Lagar middag och hur tacksam ja gär för den hjälpen. Och det är då det slår mig. Vadå duktigt? Vi är väl ändå två om vår vardag och om den ena nu jobbar heltid, och jobbar lite till ca 5-10h/vecka på andra jobbet, läser på 50% och sitter i två styrelsen, sjunger i kör, rider, skjutsar till dotterns ridlektioner OCH har sköthäst om söndagarna så är det väl ändå inte mer än rätt att den andra halvan som “bara” jobbar heltid och sitter “bara” i en styrelse lagar maten?
Han är faktiskt inte det minsta “duktig” för att han gör den hushållssysslan, men många tänker nog så. För att han är man. För att laga mat normalt sett är en kvinnlig syssla. Något som jag borde göra. Något som jag aldrig fått beröm för att jag gjort tidigare. Jag faller i fällan även jag. Trots mina kunskaper om feminism. Tusan också.

Jag läste en artikel för ett tag sedan om precis just det där. Vi tror att vi lever i så jämställda förhållanden. (Fast det tycker jag att vi gör. Lever jämställt, alltså) Men den stora skillnaden från mitten av förra seklet är inte jämställdheten, skillnaden är att vi kvinnor arbetar. Men vi sköter fortfarande stora delar av hushållet. Ändå. Också.

21.43 Dags att ta fram böckerna. Måste hinna plöja ett par kapitel innan det är sängen. Hej  Rousseau och Mill!

40 cm och 72700 kronor

Jag ser ett mönster. Jag jobbar, jobbar jobbar hela veckan lång, eller ja i alla fall till torsdagskvällen kommer och jag har ridlektion och blir så lyrisk att jag måste skriva om händelsen.
De senaste gångerna har jag haft hästen Freja. Freja är en fjording och stark som bara den. Till 100% har jag rejäl träningsvärk dagen efter då Freja väldigt, väldigt gärna vill springa. Trava och de gånger vi ska galoppera får hon fullständigt frispel. Idag skulle vi inte galoppera utan hade lite hoppträning. Hittills i min enormt långa ryttarkarriär har jag bara promenerat över bommar lugnt sittande i sadeln men idag fick vi träna på att hålla fast i manen, resa på oss och minsann tjuvhöjdes inte bommen lite hela tiden, vilket resulterade i den vansinniga höjden av 40 cm!!
Vet ni hur glad jag kan bli över att hoppa 40 cm på en stor fjording?
Nej, det finns nästan ingen gräns och jag är glad att jag har öron annars hade nog mitt enorma smajl gått hela vägen runt! Precis som knattarna, Anna, hojtar min ridlärare och hon har ju helt rätt! Jag känner mig sådär innerligt lycklig när jag sitter på hästen och Freja, hon är min favorit!

Dessutom är min by helt fantastisk. Det har varit mycket negativt i media om lilla Getinge de senaste åren. En enorm översvämning som hamnade i riksmedia. Chefer på Getinge AB som får gå. En skola som är så full av mögel så barnen får gå annanstans… Det är liksom lite trist. Jag vill hoppa och skrika att vi är jättetrevliga här, vi har det hur bra som helst egentligen! Jag gör allt vad jag kan för att göra så bra reklam som möjlig för vår lilla by. För den är ju fantastisk!
Och idag hände det. Sedan i lördags har det pågått en hemlig insamling via Facebook för att stötta vår lokala kioskägare. De hade inbrott för ett tag sedan, krossade rutor och ska nu lägga en smärre förmögenhet på säkerhetsutrustning. Vi ville visa vårt stöd och ge dem lite hjälp. Kanske till självrisken eller så.
Det blev lite mer än så. 72.700 kr!
Helt otroligt. Helt galet. Helt underbart och helt fantastiskt vilken uppslutning för att visa vårt stöd och vår kärlek för bästa kioskägarna Daniel och Matthias!

Getinge
Kiosken Getinge

Jag vill aldrig flytta härifrån!

Blåste nästan bort

För ungefär ett år sedan bestämde jag mig för att göra en operation. Jag bestämde mig för att genomföra cykelvasan och jag hade en tuff höst framför mig.  Såhär i efterhand var jag rätt nervös. Men det gick ju väldigt bra alltihop och nu har jag anmält mig igen, till nästa år. Med helt andra förutsättningar och helt andra mål.
Idag hade jag äntligen lite tid över efter ett par timmar på kontoret och det var ett tag sedan jag satt i sadeln. Det blir så ibland! Jag valde att dra på två lager, korta cykelbyxor och överdragsbyxor. det var ju trots allt riktigt kallt ute. Bara 10 grader och rätt blåsigt men i mitt stilla sinne tänkte jag att det faktiskt såg ut som om det hade mojnat lite. Det som slår mig är just när jag håller på att klä på mig. För ett år sedan var det en rejäl uppvärmning, att få på de där cykelbyxorna överhuvudtaget! att sedan få på ytterligare ett par brallor utanpå var rena mardrömmen och jag var totalt genomsvettig när jag var färdigklädd och fått på skoskydden.
Idag slinker liksom kläderna på bara. Det är inga som helst problem att ta på lager två och jag tänkte att jag nog faktiskt även kunde ta på mig mina vindbyxor också så småningom när det blir ännu kallare. Fantastiskt vilken skillnad att inte vara elefant längre.

Dessvärre hade inte vinden mojnat så himla jättemycket so jag hade trott. Det var rena mardrömmen när jag vände upp från Rävinge mot Brännarp. Rakt in i den iskalla nordanvinden och dra på trissor så börjar det regna också!
Men jag gnetade på och tog mig i mål med en helt ok snittid ändå trots att det nästan stod still ute på fältet. Kollar jag split på första 6-7km var det helt fantastisk fart 30-33km/h hehe. Det är sjukt kul att köra fort!

blown of bike