Helstekt oxfilé

Jag kom att tänka på en sak när jag skrev inlägget om att jag var en ko, och att det var därför jag aldrig blir brun. Jag blir ju brun om jag solar jävligt länge. (pardon my french) och om man steker en bit oxfilé, så går ju det väldigt, väldigt fort om man bara steker en liten bit. Tänk er en fin tunn skiva som man lägger i pannan med lite smör, det går ju på bara några minuter. Tar man däremot en ganska stor hel oxfilé, tar ju det ganska lång stund om man ska bryna den till en sjyst färg. Summa summarum. Liten bit- kort stund, stor bit- lång stund. Och.. jag får ju lov att erkänna att jag är en stor filé, så det är ju ganska självklart att det tar lång tid att bryna.

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *