Livet på en cykel

Min gamla trotjänare, den röda tjuren som jag döpte honom till för några år sedan, min träningscykel har blivit avdammad. Inställd på nytt. Jag funderar faktiskt på att byta sadeln till min racersadel, eftersom jag inte alls vill köra racer på vinterhalvåret. Utomhus alltså. Jag erkänner att jag fortfarande inte hittat den kärleken till cykling att jag vill ut i ett fåtal plusgrader och regn. Jag håller mig inomhus! Jag skulle också kunna tänka mig att byta sadeln för att att sadeln på träningshojen snart är bredare än vad min bak är, och det säger inte lite. Känns oerhört konstigt och faktiskt väldigt obekvämt. Det är väl så när jag en gång vant mig vid de smala hårda sadlarna finns de tingen väg tillbaka till tantsadel, oavsett hur bred och mjuk den är. Obekvämt är det! Hur som helst, min träningshoj, han står inträngd i ett hörn tillsammans  med våra andra tre cyklar, en skivstång och lite andra träningsredskap såsom kettlebells och hantlar av olika sorter. Här har vi också ett par yogamattor, en pilatesboll och såklart ett gäng cykelskor, lysen, lås, arm-och benvärmare somn ligger blandat lite hjuller om buller i olika “sorterade” högar. Allt just nu täckt av husets alla mattor som ligger ihoprullade i en enda stor fin hög mitt på golvet. Tilläggas bör att detta rum även ryms av två stycken vinkylar och ett hörnskåp. Vi snackar ett rumt på 10kvm! Det är att knö sig fram som gäller. Inte en chans till spontana marklyft om jag skulle känna för den typen av träning, för ska jag ha fram skivstången, får jag allt flytta ut några mattor och någon cykel först. Just nu är det dock väldigt skönt att det är lite rörigt där, för jag KAN ju helt enkelt inte träna styrka just nu….

Jag längtar tills vi byggt ovanvåning och jag kan iordningställa mitt hemmagym! För just det, vi ska bygga om lite. Mer om det i ett annat inlägg.
Jag har lite börjat fundera på att kanske hänga upp någon cykel eller två på väggen där i vårt lilla lilla träningsrum. De skulle ta betydligt mindre plats. Samt sortera på de hyllor som finns i rummet, arkivera, sortera, slänga… ja, ni vet och istället använda hyllorna till träningsredskap, kläder, cykelväskor, hjälmar och annat som nu bara ligger på golvet alternativt på fönsterbrädan. Kanske till och med ställa vinkylarna ovanpå varandra? Det skulle spara ganska mycket plats!

Vi får se vad lusten kan komma med. Nu ska jag börja med att slänga ut vår gran då vår nya familjemedlem, hunden Larry så himla gärna vill bita i grenarna, så att snart alla barren ligger på golvet och då inte enbart runt granen utan typ överallt i hela huset där Larry befinner sig då barren gärna fastnar i hans päls.

 

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *