Klassiker - lopp - träning - vasaloppet

Allroundträning

För en tid sedan köpte jag mig en träningsklocka, en pulsklocka från Garmin. Den har jag på mig hela tiden och det mest anmärkningsvärda är nog ändå min vilopuls, Varje morgon tittar jag på hur natten har sett ut och wow: som lägst 52 och som högst 65. Säg runt 60 slag per minut i vilopuls. Jag är grymt imponerad av mig själv.

Nästa klassikerlopp är Lindingö, Rosa Bandetloppet. 1 mil.  Jag har fortfarande typ aldrig sprungit 1 mil. Jag är över huvud taget ingen löpare. Däremot  har jag upptäckt att jag faktiskt gilla ratt springa. Kanske kan det vara så att jag börjar tycka om att springa eftersom jag blir lättare och får bättre och bättre kondition varje dag som går.  Men, inann det är dags för Lidingö skall jag åter till Dalarna och köra Cykelvasan igen. Från Sälen till Mora. I år är jag inte lika nervös, även om jag kan tänka att jag inte ska ta det alltför enkelt. Det var ju ganska jobbigt ändå.
Dessvärre har det inte hunnit bli särskilt många mil i benen på min nya MTB. Men jag tänker att det löser sig, jag har ju tränat på rätt bra med allt annat, löpning, simning om inte annat. Nu åker vi 10 dagar till Italien och där blir det ju inte heller någon cykling, men jag tänker packa ner löparskorna och så får det bli ren och skär konditionsträning! Sen får det bli aktiv cykling i några veckor inför Vasan.
Tjohej!

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *