gym - träning - Uncategorized

Gymråttan goes dead bug

I min lilla mentala satsning på att nu komma i bättre form har jag släpat mig iväg till gymmet. Någon gång i veckan. Ibland två. Ibland till och med tre. Det är först på senare tid som jag insett att jag tycker det är lite kul att lyfta skrot, som de brukar säga. Jag hänger på ett ganska litet gym, väldigt trevligt faktiskt med en familjär välkomnande känsla.
För några månader sedan skickade gymägaren ut ett basic träningsprogram. Det kör jag på och tänker så göra tills formen är lite mindre cylinderaktig så att säga. Det som nu hänt över de senaste två månaderna är att jag blir allt mer frekvent och jag kan lägga på fler vikter på stängerna! Hur häftigt är inte det?
I fredags var jag där. Fredagsfys före fredagsmys och minsann satte jag personligt rekord i knäböj! Jippie. Nä, jag lyfter inga skrytsamma tyngder alls och blir otroligt imponerad när gymägaren själv hivar iväg, eller hivar upp kanske är bättre att säga, 140 kg nånting i bänkpress vid sidan om. Totalt imponerad och inte en enda  gång tänker jag att det där ska jag också lyfta! Men klart sugen på att lyfta tyngre än vad jag gör nu.
Så personligt rekord i knäböj. Utöver det var det också en del goblet squat, utfallssteg, slamball och marklyft. (jag ber om ursäkt till er som inte hänger på ett gym och inte kan övningars namn. Strunta i dem och bara tänkt att jag gjorde en himla massa övningar för benen, speciellt lår).  Japp, väldigt mycket ben men jag tror minsann att skidåkningen helgen innan gjorde susen. Resultatet då av mitt personliga rekord blev brutal träningsvärk. Stönar när jag tar mig ner för trappan hemma och det är rent ut sagt vidrigt att sätta sig ner. Min man skrattar åt mig och frågar om tant vill ha lite hjälp? Dag två är alltid värst, vilket var igår men otroligt nog fick jag ändå för mig att jag skulle ner och köra ett pass till. Jag insåg dock att göra samma benövningar var en omöjlighet så jag bytte ut några. Draken gillar jag! Vilket i sin tur resulterade i krampkänning på BAKSIDA lår istället! Det var ju en ganska oskön känsla faktiskt att med träningsvärk fram och samtidigt ha kramkittling i musklerna på baksida. Jag fick promenera runt i gymmet en stund och stretcha lite försiktigt. Resterande 30 min av passet ägnades helt och fullt åt överkropp.

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *