40 cm och 72700 kronor

Jag ser ett mönster. Jag jobbar, jobbar jobbar hela veckan lång, eller ja i alla fall till torsdagskvällen kommer och jag har ridlektion och blir så lyrisk att jag måste skriva om händelsen.
De senaste gångerna har jag haft hästen Freja. Freja är en fjording och stark som bara den. Till 100% har jag rejäl träningsvärk dagen efter då Freja väldigt, väldigt gärna vill springa. Trava och de gånger vi ska galoppera får hon fullständigt frispel. Idag skulle vi inte galoppera utan hade lite hoppträning. Hittills i min enormt långa ryttarkarriär har jag bara promenerat över bommar lugnt sittande i sadeln men idag fick vi träna på att hålla fast i manen, resa på oss och minsann tjuvhöjdes inte bommen lite hela tiden, vilket resulterade i den vansinniga höjden av 40 cm!!
Vet ni hur glad jag kan bli över att hoppa 40 cm på en stor fjording?
Nej, det finns nästan ingen gräns och jag är glad att jag har öron annars hade nog mitt enorma smajl gått hela vägen runt! Precis som knattarna, Anna, hojtar min ridlärare och hon har ju helt rätt! Jag känner mig sådär innerligt lycklig när jag sitter på hästen och Freja, hon är min favorit!

Dessutom är min by helt fantastisk. Det har varit mycket negativt i media om lilla Getinge de senaste åren. En enorm översvämning som hamnade i riksmedia. Chefer på Getinge AB som får gå. En skola som är så full av mögel så barnen får gå annanstans… Det är liksom lite trist. Jag vill hoppa och skrika att vi är jättetrevliga här, vi har det hur bra som helst egentligen! Jag gör allt vad jag kan för att göra så bra reklam som möjlig för vår lilla by. För den är ju fantastisk!
Och idag hände det. Sedan i lördags har det pågått en hemlig insamling via Facebook för att stötta vår lokala kioskägare. De hade inbrott för ett tag sedan, krossade rutor och ska nu lägga en smärre förmögenhet på säkerhetsutrustning. Vi ville visa vårt stöd och ge dem lite hjälp. Kanske till självrisken eller så.
Det blev lite mer än så. 72.700 kr!
Helt otroligt. Helt galet. Helt underbart och helt fantastiskt vilken uppslutning för att visa vårt stöd och vår kärlek för bästa kioskägarna Daniel och Matthias!

Getinge
Kiosken Getinge

Jag vill aldrig flytta härifrån!

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *