Okategoriserade

Auktion och nystart

När vi står vid det där lilla fina skåpet, perfekt som ett litet skafferi i vårt kök, och diskuterar vad vi vill ge för det kommer vi fram till att ett par hundra kronor är ok. Kanske till och med uppåt 7-800 kronor. Det är lite gammalt. Jag skulle gissa 40-50-tal. Vitt, öppnas med nyckel och hyllplan av vitmålat trä. Gediget, inget fusk. Inga spånskivor. Vi bestämmer oss för att åka till auktionen dagen efter. Vi tittar vad skåpet står i innan vi åker. 1700 kr. VAD? I bilen på vägen dit funderar vi. Är det värt det? det hade blivit superfint! Passat så väl. Det var ju inte så djupt som andra skåp är. Vi bestämmer oss. 2000 kr ska vi ge. Det måste vi ju bara få det för. Det närmar sig, vi känner att vi blir lite nervösa. På bettet. Det är mycket folk i lokalen och jag sitter beredd med skylten.
-Så har vi ett skåp, och vi börjar på 3800 kronor. 3800……
Jag hör inte mer sedan. Vad sa han? Hur kunde det bli så? Det var ju vi som skulle ha det där skåpet? Vi tittade bara lite sorgset på varandra och suckade. Vände blickarna framåt och väntade in nästa objekt. DEN skulle vi bara ha. Men även här försvann buden iväg långt ovan vad vi ville ge. Att gå på auktion kan ibland vara ödesdigert. Turen var inte på min sida idag.

 

Men när vi lämnar lokalen ringer telefonen. En dam som har en säng till salu på blocket. Vi har inte bott tillsammas så länge, men vi har tittat på säng ganska länge. Diskuterat, funderat och spånat på vad vi vill ha, hur den ska se ut. Ska det var en hel ram, bara en gavel eller inget alls. Ska vi ha en normal dubbelsäng eller köpa en som är lite extra lång så alla i hushållet får plats på längden. De sänggavlar vi sett har inte lockat oss. Några har varit helt ok, men ingen har fått oss att säga “åh den var snygg”. Men igårkväll hittade jag den på blocket. En ram, med två sängbord. Och den blev i alla fall vår idag. För en struntsumma. Men så ska vi ju köpa två sängar också.

Idag har jag också gjort en insats för mig själv. Jag har ätit upp allt onödigt vi hade hemma!
Jag hade en slatt Ben & Jerrys, Peunut Butter Cup, i frysen och en chokladkaka samt en slatt läsk. Det är nu helt  slut. Otroligt onyttigt att trycka i allt på en gång men jag tänker såhär; Jag kan inte låta bli. Bättre då inte ha något i hyllorna. Så nu är det slut, i morgon börjar en ny vecka!
Jag tog också idag första steget tillbaks i motionsbanan. Jag gick en promenad. Snodde ett linne av min sambo (hur jäkla gott är det inte att kunna sno kläder av en sambo?!) linnet visade sig vara hans syster. Det är nu mitt, beslöt jag då. Jätteskönt, ganska långt och täckte därför halva Asien som jag har där bak och jag gick ut i solen. Jag tog det ganska lugnt. Gick inte så långt, 3.5 km ungefär. Det känns i min häl, men det är ok. En start, en början och i morgon öppnar simba. I morgon ska jag starta en ny kvällsrutin med att simma. Så många kvällar jag bara kan.

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *