Vilar glad i din famn

Ibland blir jag lite nördig. Och jag älskar att vara just en nörd. De allra flesta människor har ju något de verkligen kan vara nördiga med och det är ju så roligt! Jag älskar sång och musik och ibland fastnar jag på Spotify. Klickar från det ena till det andra och allt om oftast hamnar jag inom en specifik genre för kvällen. Idag blev det körmusik. Av någon anledning hamnar jag ofta där. Eller i det klassiska/opera. Men det finns väl en viss likhet och samband däremellan.   Jag vet inte hur många gånger jag kan höra ett och samma stycke om det har de där speciella. Både vad gäller text och musik. Det ska var melodiöst, med en tydlig vacker slinga. Det behöver inte nödvändigt vara just melodislingan men att det finns ett återkommande tema. Jag vill ha en tydlig basgång och samklang.
Sedan i våras när vi sjung ett antal Benny Andersson-låtar med min egen kör har jag lyssnat väldigt mycket på Gustaf Sjökvists Kammarkör. De har just en sådan vacker klang som sätter an något i mig. Och de där bastonerna och de drillande sopranerna emellanåt ger mig sådan gåshud. Ja, hela stycket är bara helt fantastiskt vackert. Stycket är uppe på tapeten för vår kör och jag hoppas att det blir så, till våren.
Hade jag varit modig hade jag sjungit “Vilar glad i din famn” på bröllopet vi nyss var på, till min svägerska och svåger,  men jag är ju lite feg när det gäller att sjunga solo. Fortfarande. Jag fick till och med i uppdrag att sjunga en trudelutt och av alla, alla sånger jag kan kom jag inte på en enda. Helt svart!
Men jag tänkte att ni kunde få njuta lite ni också. Ifall ni liksom missat Gustaf Sjökvists Kammarkör. För Benny Andersson och Kristina Lugn (som skrivit texten) vet ni nog vem det är.

“Sjön ligger tätt mot stranden
Himlen oändligt blå
Jag står med dig i handen
Mörkret faller. Och du lyser så

Vinden vill famna skogen
Havet ger vågen ro
Vännen vill vara trogen
Där du vandrar vill min längtan bo

Det är kärleken som bär
min förtröstan genom livet
Så jag söker dig, jag ropar överallt ditt namn
tills jag är i din famn;
vilar glad i din famn

Vilar glad. I din famn
Jag vilar glad I din famn

Nära vill jag vara
Lugn vid din varma själ
Jag är en barnsång bara
Den är enkel och menar så väl

Det är kärleken som bär
min förtröstan genom livet
Så jag söker dig, jag ropar överallt ditt namn
tills jag är i din famn;

Vilar glad I din famn
Jag vilar glad I din famn”

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *