Fru Ordförande - Kultur - politik

Det viktiga med integrationen

 

När jag möts av ett helt gäng leenden, nyfikna blickar  och en vilja att berätta vad de gör blir jag helt varm inombords. Det är såhär resultatet blir av viktiga uppgifter, arbeten och integration. De fyra funkispersonerna på redaktionen var mitt i sitt redaktionsmöte när jag klev in och de diskuterade ansvar och vad som ska med i nästa nummer av tidningen. Jag var på besök på Variabeln, en funkistidning här i Halmstad som granskar makten och bevakar kulturen. Så otroligt viktigt arbete de gör!
Det gör mig också extra glad som just centerpartist. För jag minns förra sommaren, när jag dansade gatorna fram i tåget under Europride i Stockholm i min färgglada centertröja. Budskapet dånade fram att alla är lika mycket värda. Lika mycket värda, lika viktiga oavsett vad du är, hur du väljer att leva. Varje människa räknas oavsett. Men i dagens samhälle går det fort, det är svårt att nå fram, att få just sin röst lyssnad på. Variabeln gör just detta. Sprider en röst år många som har det lite tuffare än många av oss andra.

Integration. Ofta när vi pratar just integration tänker vi direkt på alla nysvenskar. Alla flyktingar som vi vill få in i samhället. Få in dem i arbete. Men det finns ju så många andra grupper som också behöver en hjälpande hand till just integration. Vi har många gamla som känner sig ensamma. Vi har en ganska stor skara numera med psykisk ohälsa. Många av dessa skulle kunna få in en fot i samhället igen genom kulturen. Att mötas genom färg, form, språk och musik. Mötas som producent eller konsument men med gemensamma nämnare. Jag ser mitt uppdrag som ordförande i kulturnämnden som så väldigt mycket viktigare idag än för bara tre dagar sedan.  Ödmjuk inför vilken skillnad min förvaltning kan göra, om vi förvaltar kulturen på ett sätt som gagnar de många människorna. Stort och viktigt.

Mitt besök på Dramalogen i fredags, en paraplyorganisation för många olika typer av Kulturarbetare, konstnärer och kulturskapare.  Ett besök som varade i lite mer än tre timmar. Tiden bara sprang iväg! Men det var så intressant. Så mycket glöd, så mycket vilja och jag bubblar av idéer och förhoppningar. Det blir en härlig höst att knyta ihop alla tankar som nu grott under sommaren och fått gensvar på många olika håll.
Jag ser väldigt mycket fram emot att få läsa intervjun som Johan gjorde med mig. Det ska bli ett rent nöje. Följ variabeln och Dramalogen i alla sociala kanaler eller på deras hemsida Variabeln respektive Dramalogen

Alla bilder av: Peter Bengtsson

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *