Därför tycker jag inte om när jag inte vet

Jag är sedan ett fåtal år tillbaka, 2 för att vara exakt, medlem i Centerpartiet. Efter många tankar och funderingar, och med ett intresse av att vara med och påverka samhället i den riktning jag tycker är det bästa, gjorde jag mitt val.  Häromdagen fick jag frågan om varför?
-Gillar du verkligen Maud Olofsson?
-Gillar du verkligen månggifte?
-Tycker du att Nuonaffären var en bra idé?

Jag blev lite paff. Någon som jag inte alls känner försöker ställa mig mot väggen. Dessutom  en söndagskväll.  Jag vill inte ta en diskussion om ämnen som jag inte är 100-inläst på.  Jag erkänner, jag var oförberedd och trött.
Nu, 2 dagar senare kan jag meddela att Maud Olofsson tillsammans med en handfull andra starka politiska kvinnor, oavsett partitillhörighet, ändå är anledningen till att jag gav mig in i leken.  De starka kvinnorna är och kommer nog alltid att vara mina förebilder. Vilka kämpar, vilket driv och vad mycket skit de har fått ta genom åren. Hillary Clinton,  Angela Merkel, Margaret Thatcher! Vilken kvinna. Jisses vilken pondus. Tog hon rätt beslut alla gånger? Förmodligen inte, men utifrån den info som hon fått, de undersökningar som gjorts och gällande budget, och politisk ideologi- Ja!  Så tog Maud rätt beslut i att köpa Nuon? Förmodligen utifrån bakgrundinfon hon fått  just då.  Jag var inte politiskt aktiv när detta hände, skummade tidningarna på den tiden. Men ingen tar ett beslut, utan att ha fått gedigen bakgrundsinfo. Undersökningar gjordes och ja, styrelsen för vattenfall tog ett beslut. utifrån gällande fakta, politisk ideologi och baserat på de kriterier som Vattenfalls styrelse hade satt upp och arbetade efter. Just då var det rätt beslut. Då!

Så frågan om månggifte. Detta kommer jag faktiskt ihåg. Jag vet att jag höjde på ögonbrynen av rubrikerna. För det var ju just det. Rubriker. Det var en fråga Centerpartiet ville pröva på stämman, men som röstades ned.  Avslog idén. Centerpartiet står inte för månggifte. Punkt. Ur eget personligt perspektiv kan jag  fundera på varför inte? Spelar det någon roll om  Kalle är gift med Annika, som också är gift med Pelle? Vad spelar det mig för roll hur de vill leva sina liv? De finns säkert en baksida med det också, argument so jag inte tänker på. Jag håller mig nog till att det är bra med “vanliga” äktenskap och partnerskap ändå.  Vill en dela hushåll kan en ju göra det ändå, om en vill.

Centerpartiet 2018
Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *