Ikväll tog jag plats 5 på valsedeln!

Att bli nominerad till en valsedel stod inte inom min räckvidd. Det var mitt mål, en dröm. Tänk att få sitta i kommunfullmäktige! Att föra mitt partis talan, mina kommunmedlemmar, folkets röst i det beslutande organet! För några veckor sedan fick jag ett telefonsamtal och frågan om hur det skulle kännas att vara topp 10? En garanterad plats. Faktiskt. Wow! Vilket enormt förtroende. Och en enorm egoboost, för det finns ju alltså ett helt gäng med människor som tycker att jag är lämpad för uppdraget. Hur coolt som helst.
Ni anar inte vilka glädjeskutt jag tog efter det där telefonsamtalet. Nomineringskommittén berättade i afton att de från början hade 180 kandidater. 180 st! Det är HELT otroligt. För Halmstads kommun. Jag får äran att inneha plats nr 5.  Nu ska jag sätta Getinge på kartan. Inte för att byn översvämmas eller för att badet inte går att öppna för att reningsverket inte fungerar eller för att skolan stängs av miljöskäl. Nu är det dags att visa  de enorma krafter som finns här lokalt i min hemby, men också vilken fantastisk kommun Halmstad är och kan bli, med rätt styre. En grönare politik som boostar företagande och jobb.

Ikväll fick vi också höra på  Annika Bergman, kandidat till riksdagen om vikten av att även landsbygden skall leva. Om vikten av att ha en beredskap i form av ett fungerande jordbruk. Hon talade också om vikten att kvinnor vågar tacka ja när frågan kommer. Jag håller med. På alla punkter. Nu är det dags att kavla upp armarna och visa vad Centerpartiet står för och vikten av att hela Sverige skall leva. Ett nytt ledarskap för Sverige. Och jag, är en del i det ledarskapet!

Nu kör vi!

(Jag ber om ursäkt, jag var allt för uppspelt ikväll för att komma ihåg att ta en bild. Jag lovar bättring på denna punkten omedelbart. Och tänk vad skönt, ett löfte jag kan hålla utan genomgång i nämnd eller förvaltning! 😉 )

 

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *