Fashion och annat om kläder och hur jag ser ut - kroppen - Uncategorized

Höstnytt i garderoben och vägra Polyester!

Att vara postgravid handlar väldigt mycket om att hitta tillbaka till sin kropp. Eller ja, jag är ju i min kropp hela tiden men någonstans är ju tanken på den fysiska formen kanske inte riktigt överensstämmande med verkligheten. Inte heller den rent fysiska utformningen.
Jag har i mitt bloggande ganska ofta berört ämnet ”kroppen och hur jag ser ut”. Och alltid älskar jag min kropp, med en stark vilja att göra den ännu bättre.
Just nu är det dock en utmaning med kläder. Jag är ganska nätt upptill och betydligt bredare mitt på. Det där med den postgravida magen. I helgen har jag varit iväg och firat en mycket fin vän på sin 50-årsdag och shoppat lite. Även till baby Edith! Det är ju så himla kul med bebiskläder och än så länge kan jag ju klä henne i precis vad som helst!
I barnkläder upplever jag också att tillverkarna tänker på kvaliteten och materialval. Är det så att vi är mer kräsna som köpare till våra barns kläder än till våra egna? För det är fasligt vad det är mycket polyester i plagg nuförtiden. Helt allvarligt borde vi faktiskt sluta köpa kläder tillverkade av polyester. Det är plast! För mig personligen tycker jag det är helt vedervärdigt att ha på mig. (För nej, jag använder inte sköljmedel och definitivt inte torktumlare.) Kläder av polyester blir nämligen elektriska och ett elektriskt plagg på en ickeslät kropp blir tämligen… ofint. Den blusen framhäver liksom mer bulledegen på magen än något annat plagg. En blus av annat material som hänger fint lite utanpå blir så mycket bättre. Vad polyester gör för miljön är ett inlägg isig. Jag ska skriva mer om det i ett annat inlägg. Men just valet att INTE köpa polyester gör att många mycket fina plagg faller. Jag ratar dem direkt även om det är en ursnygg färg, modell och med en ok prislapp. Jag vägrar att köpa kläder av polyester. Eftersom många plagg faller på materialet, många plagg faller på den lite underliga kroppsform jag har just nu är det helt enkelt svårt att hitta kläder som sitter snyggt. Men ibland lyckas jag. Bäst för klimatet och miljön är ju helt klart att köpa second hand!

Denna helg har jag också köpt mig en ny handväska och handskar! Det är flera år sedan jag senast skaffade en ny handväska. Sista månaderna har jag ju använt skötväska eftersom Edith följt med på de flesta mötena, men det kommer ju tillfällen då jag inte har Edith med och då har jag min handväska. Den är av beige mocka och har blivit väldigt sunkig, både på in och utsidan. Den har helt enkelt gjort sitt. En trotjänare som jag nu ska pensionera på lämpligt vis. Jag känner mig redo för höstens alla möten!

Outfit Edith
Body i blusform från Zara och jeans från Villervalla
Kofta och bodys från minimarket
Tyllkjol från Zara
Blus och kofta från Esprit
Knytblus från Esprit
Handskar och väska från Don & Donna
Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *