Okategoriserade

Berörd, glömsk och trött.

Ikväll spelades La Boheme, Norrlandsoperans uppsättning på Halmstads Teater. Wow. Riktigt bra sångare faktiskt. Det är länge sedan jag var på opera. Och det är så underbart. Musiken är fantastisk. Jag blundar och låter mig beröras. Jag vet inte hur många gånger jag sett La Boheme. Verona, Malmö och Göteborg. Någon mer kanske…
Jag vill åka till Verona igen. Sitta där i den ljumma kvällen och låta tårarna trilla när Mimi dör. Lika sorgligt varje gång. Hennes och Rudolphos kärlek. Åh. Opera berör mig. Jag minns hur jag skämdes när min mamma grät till Nessun Dorma på en pizzeria i italien när jag var 15 år. Idag skulle jag göra samma sak. Jag inser att opera är min värld.
Kanske berör det mig extra mycket just nu. Att var singel, att tala om att jag vill träffa någon, som kan hålla om mig, var kanske inte så klokt? Det känns som om det pågår en fight om första biljetten som jag står med i min hand. Som om mina armar dras åt olika håll! Mina tankar är upptagna av jobb, träningen, alla aktiviteter, extra jobb, sport, golf… Att hålla koll på vilka dagar Tindra är här och inte, och när det egentligen är min barnfria vecka, vilka dagar hon är här då också. Kalendern har mässlingen och mobilen den plingar och piper och jag kopplar bort allt. Sätter på mig hörlurarna och trampar på cykeln. Flyr min vardag tills jag får ett meddelande och jag inser att jag glömt att hämta min dotter.
Jag skulle inte vara hemma ikväll. Hade ordnat att hon skulle hämtas. Men glömde att hon var på kören. Jag skulle ju inte vara hemma ikväll, jag skulle hämtat henne på kören…
Vad är jag för mor?

Jag drar en suck, fäller en tår och tänker att “vem vill ha en kvinan som är ledig varannan måndagkväll?” Tror jag slänger in handduken på kärleksfronten ett tag. Jag är är fortfarande småbarnsförälder, engagerad, glömsk och förvirrad.

och jävligt trött!

 

och ska bara inte glömma att köra inom skolan i morgon bitti för att lämna gymnstikpåsen, för i morgon är det idrott i skolan. och så måste jag komma ihåg att kolla efter de där låtarna till gymnstiken på lördag i morgon. och så måste jag komma ihåg att be brorsan ringa kunden i Västerås ju, ! Ja, sådant jag tänker på kl 22.45 en helt vanlig onsdag.

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *