Okategoriserade

spagettitrassel

Idag är det måndag. Jag skulle tränat idag. Dottern har precis lagt sig. Ok, jag skulle i princip kunna träna lite här hemma. Men nu har jag nyss ätit. Så jag får vänta lite med det. Sen är det Lykke på tv kl 21, det vill jag absolut inte missa, för den serien är himla bra. Två timmar dit. Smälta maten en halvtimme i alla fall. Måste hänga upp tvätten sen, och ta alla kläder som ligger i sovrummet och i badrummen. Ja, jag har två stora badrum och av nån underlig anledning hamnar det smutsiga kläder i båda, jag kan inte för mitt liv förstå vem det är som springer in dit och slänger mina smutsiga kläder där på golvet? Jag har väldigt mycket osorterad ren tvätt i tvättstugan också, räkans det som träning? för det tar ganska lång stund att sortera upp allt. Frågan är om jag hinner träna om jag bestämmer mig för att ta tag i tvätteriet? Fast då är jag ju i alla fall huslig och duktig. Är man duktig får man belöning, eller hur? Yeah, you know what i mean!!

Var riktigt huslig och gjorte spagetti och köttfärsås till middag. Klassiskt och enkelt. Jag fick frågan “gör du sån riktig?” Vadå riktig? Kan man göra oriktig köttfärssås? Och vad är egentligen en riktig köttfärsås? Jo, en riktig – det är sån jag gör, där man hackar lök, fräser allt från scratch.. motsatsen är burk. Jag kan inte det där med halvfabrikat. För en tid sedan, jag var ensam hemma, jag orkade inte göra mat. En vän till mig gör ofta lasagne, ni vet sån fryst som man bara ställer in i ugnen. Sån köpte jag. Läste lite snabbt på baksidan. Nagga plasten, 9 minuter i micron, ok funkar ju.. läste lite på andra sidan 30 minuter i ugnen, måste bli godare i ugnen?! så jag naggade plasten och slängde in den i ugnen!! Det blev inte bra! Plast smälter i ugnen… Jag kan inte laga halvfabrikat!

Idag när jag lagade min spagetti tänkte jag faktiskt att jag skulle vara lite snålare på fettet, så jag la in i något smör i grytan efter att jag hällt av pastan. Det blev inte heller bra. När vi var klara med ätandet och jag skulle portionera upp mina matlådor, 4 stycken!! Jajamensan, storkok va det här! Ja då satt ju alltihop i en enda stor klump. Men allting har ju en lösning, jag tog fram saxen och klippte 4 lagom stora bitar. Jag vet inte hur bra det blir att micra det senare i höst, men det tänkte jag inte på just nu… Om inte annat så får jag inte i mig så många kalorier den dagen!

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *