Okategoriserade

Utskälld

Long time no see bloggen.
Jag har varit lite ur form. Ur gängorna. Motivationen till träning har liksom inte riktigt infunnit sig. Igår fick jag ett litet mentalt bryt. Svor, grina och drog luft i lungorna. Ja, jag är sådan. Emotionell, känslig men envis som fan.
Idag bestämde jag mig. Nu kör vi! Antagit utmaningen om inget socker, ingen läsk, inga bakverk och inget godis fram till 15 april. 3 mån. 3 månader av hårdkörning. Så jag gav mig av hem från jobbet i en jäkla fart, tänkte att jag ska minsann hinna med en runda innan körövningen. När jag parkerar bilen utanför skolan och går iväg, stannar en annan bil bredvid min och ut hoppar en man som först tutar och sedan ropar. Jag vänder mig och för att titta och möts då av en utskällning efter noter. Hytte med nävarna och talade om för mig hur uselt jag kör bil och ifrågasatte om inte 30km/h gäller även för mig? Att det minsann går barn på skolan och att jag minsann borde visa lite hänsyn!
-Eeehh, va??!

(såhär i efterhand kommer jag ju på otroligt många bra svar, men då stod det bara helt stilla)

Jag stod bara och tittade. Undra om jag faktiskt inte gapade lite också. Jag är högst medveten om att jag ganska ofta inte håller 30. Jag är också mycket väl medveten om att det är fel och att det är ett lagbrott, men jag kan tycka att man ska väl för f-n lära sina barn att se sig för och att framför allt inte leka på vägen! (jag skulle vilja starta ett upprop i hela byn och trafikvett för barn över lag. För de är helt värdelösa på att kunna gå på rätt sida vägen och framför allt är det inga barn här som vet att man cyklar på höger!!) Jag vet som sagt, att det är fel, men jag tänker så. Jag har gått på den där skolan själv i nio år. Jag har cyklat på den där cykelbanan varenda dag varje sommar ner till badet. På HÖGER sida! Men att följa efter mig, hoppa ut och börja skälla? Vem ska prata om hänsyn….
Det är andra gången jag blir utskälld för min bilkörning. Första gången var för något år sedan i Haninge, där en man kom farandes i en audi i extremt hög fart. Måste vara något med män i audis…. (haha)

Jjag var tvungen att byta fil framför honom, för att det gick över i enfiligt. Han blinkade och hade sig. Otroligt irriterande, så jag saktade av lite.. Jaa, jag vet, otroligt tramsigt gjort, men jag blir så irriterad över de som tror att de äger vägen. Efter korsningen blev det återigen tvåfiligt och han for förbi i en jäkla fart. Han tutade och jag gav honom fingret. Japp, jag gav honom fingret. Hetlevrad och arg! Han svängde in framför mig, stannade hoppade ur bilen och marscherade bak till min bil och slet upp dörren och skällde ut mig.

Varför blir jag utskälld hela tiden? Varför blir just jag kritiserad för något som jag faktiskt tycker är en orättvis bedömning? Jag blir ifrågasatt på mitt jobb och skälld på. Tycker det har varit mycket skäll på mig på sistone och nu känner jag ett stort fett; Nu räcker det!! Nu är det bra.

Print Friendly, PDF & Email

Dela denna post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *